Autóüveg fóliák

Minimális anyagi befektetéssel növelheti gépjárműve esztétikai megjelenését, utazási komfortját, autója biztonságát, emeli gépjárműve megjelenését.

 • a hőenergia akár 66,9%-nak visszaverésével növeli utazási komfortját, csökkentheti az autó fogyasztását a klímaberendezés csökkenő üzemeltetése folytán, valamint jelentősen csökkenti a napon hagyott autó felmelegedését
 • véletlen vagy szándékos üvegtörés esetén egybentartja az üveget, lecsökkentve a sérülés és a károkozás nagyságát
 • a gyakran vakító ragyogást 96%-ban képes csökkenteni
 • kiszűri a káros UV sugárzás akár 99%-át is
 • egyes fóliák tökéletes belátásvédelmet biztosítanak
 • bárhova alkalmazható 24 fajta szín és árnyalat, ez 9 teljes fóliasorozatot jelent, mely egyedülálló Magyarországon
 • minden fólia karcálló réteggel bevont, ennek következtében teljesen karcmentes marad

Autófóliáink a Gépjármű Felügyelet "H" minősítésével rendelkeznek. A fóliák telepítését követően ügyfeleink sorszámozott műbizonylatot kapnak, a "H" engedélyszámot ultravékony speciális poliészter öntapadó formájában illesztjük az üveg és a fólia közé.

A fóliák telepíthetőségét jogszabályban korlátozzák, melynek értelmében az első szélvédőnek min. 75% fényt kell áteresztenie, az első oldalablakoknak 70%-ot, a többi üvegfelület tetszés szerint fóliázható.

Biztonsági fóliáinkkal megakadályozhatja az üvegen keresztül történő gyors behatolást.
Teljesen láthatatlan karosszériavédő fóliáink hatékonyan ellenállnak a kőfelverődéseknek, védik a küszöböket és egyéb elemeket az esetleges karcolásoktól. Lencsevédő fóliánk alkalmazásával elkerülhető a kőfelverődés okozta lámpasérülés.

Raktáron levő sorozatok:

 • Shark RS: Mélyszínezett belátásvédelmi fólia az autó megjelenésének javítása és a betekintés elleni védelem érdekében.
 • Shark HP: Klasszikus színezett-fémezett fólia széles körű előnyökkel.
 • Shark UP: Kizárólag NiCr - fémezést tartalmazó megoldás magas hővédelemmel és hosszú élettartammal.
 • Shark IR: Teljesen új technológia, mely víztiszta megjelenés mellett a legerősebb hővédelemre képes hazánkban.

Magyarországon a törvényi szabályozások értelmében a fólia hivatalosan a B oszlop mögötti üvegfelületeken helyezhető el. Első oldalsó üvegek esetében minimum 70%, első szélvédőnél minimum 75% látható fényáteresztés az előírás, mely értékeket már sokszor a gyári üvegszínezések is túllépik.
A SkyFol Shark autófóliák garanciális vállalásai kizárólag abban az esetben érvényesek, ha az ügyfél rendelkezik hologramos műbizonylattal.


SHARK RS

 • Optikai tuning és belátásvédelem céljából az RS sorozat az ideális
 • Optikai tuning
 • Belátásvédelem
 • UV védelem
 • Mélyszínezett szerkezet

A Shark RS a tökéletes gazdaságos autófólia - megoldás belátásvédelemre és optikai tuningra. Mélyszínezett szerkezetének köszönhetően a film színstabil, míg a poliészterben és a ragasztóban lévő UV-inhibítorok az ártalmas UV-sugárzás több, mint 98%-át kiszűrik. Az összes Shark RS autófólia dupla karcálló réteggel készül, így biztosítható hosszú távon a karcmentes felület. A Shark RS 05, 20 és 35%-os látható fényáteresztéssel és 3 év buborékosodás, törés, leválás, delaminálódás és ragasztóhiba elleni gyári garanciával kapható.


SHARK HP

 • Speciálisan mélyszínezett poliészter az extra színtartósságért
 • Hővédelem
 • Optikai tuning
 • Belátásvédelem
 • Színtartó

A klasszikus hővédő ablakfólia-megoldást Shark HP sorozatunk képviseli. A fémezett rétegeket a hatékony infravisszaverés és a tartós, eredeti megjelenés érdekében mélyen színezett filmekkel kombináljuk. Semleges fekete színe miatt ez a legáltalánosabb autófólia - választás az autótulajdonosok számára az ablakok feljavítására. Nagyszerű optikai tuning, hővédelem, kis mértékű tükrözés, min. 99%-os UV-szűrés, dupla karcálló réteg, 7 év gyári garancia buborékosodás, törés, leválás, delaminálódás, fémkiválás, ragasztóhiba ellen, a széles körű alkalmazást lehetővé tévő szín - mindezek miatt erre az autófólia - sorozatra esik leggyakrabban a telepítők választása.


SHARK UP

 • A nikkel-króm ötvözettel készült Shark UP különösen hővédő
 • Kimagasló hővédelem
 • Mindennemű fakulásnak ellenáll
 • Különlegesen hosszú élettartam
 • Színezékmentes

A Shark UP a hőt jól visszaverő, gyengén tükrös és extra tartós autófólia a kivételesen hőérzékeny ügyfelek számára. A szerkezet csak kis reflektivitású fémet tartalmaz, ami az infrasugárzással szemben tökéletes hővédő pajzsként működik, ez extra élettartamot biztosít, mivel a fémek nem fakulnak. A Shark UP autófólia színe semleges, ami azt jelenti, az ablakok megőrzik eredeti színüket. A Shark UP-hez 10 év gyári garancia jár buborékosodás, törés, leválás, delaminálódás, ragasztóhiba és mindenfajta fakulás ellen. Az UV-sugárzás min. 99%-át kiszűri, és a lehető legjobb hővédelmet nyújtja.


SHARK IR

 • Teljességgel láthatatlan 60%-os hővédelem
 • Forradalmian új technológia
 • Nem reflektív
 • Láthatatlan hővédelem
 • Színezékmentes, fémmentes

Az autófóliák mai legmodernebb terméke először Magyarországon! A Shark IR autófólia kiváló hővédelmet nyújt anélkül, hogy az üveget sötétítené vagy kellemetlenül tükrözne. A Shark IR 20 a leghatékonyabb hővédő autófólia köszönhetően a különösen magas infravörös és erős látható fény szűrésének. A Shark IR autófóliákhoz 5 év gyári garancia jár buborékosodás, leválás, törés, delaminálódás és ragasztóhiba ellen.

Egyéb anyagok behozatalát megrendelés esetén teljesítjük. Bármely kérdéssel forduljanak hozzánk emailben, vagy telefonon.

Audi Q7 "B" oszloptól hátra 5% fényáteresztő képességű hővédő fólia (HP05), a 2 első ablakon pedig HP35 típusú hővédő fólia látható.
Mazda 6 combi "B" oszloptól hátra HP05 típusú hővédő fólia látható, a 2 első ablakon pedig HP35 típusú hővédő fólia.

Érvényes jogszabályok

Személy és tehergépkocsik esetében az alábbi üvegfelületek tetszőleges fényáteresztő képességű fóliával bevonhatóak:
két hátsó ajtó, hátsó szélvédő.
A két első ablakra elméletileg 70% fényáteresztő képességű fólia telepíthető,amennyiben nem színezettek gyárilag az üvegek.

Nagyon fontos a sorszámozott, adószámos bélyegzővel ellátott, a cégvezető által aláírt hivatalos műbizonylat,mely bizonyítja a telepítő alkalmasságát a telepítésre és a fólia bevizsgált adatainak hitelességét. Műszaki vizsgán nézik az úgynevezett "H" engedélyszám meglétét is, mely szintén a fólia hivatalos engedélyezettségét hivatott bizonyítani.

Természetesen mi biztosítjuk a fent említett dokumentumokat.


Épületüveg fóliák

Napjainkban egyre több olyan lakóház, irodaház, üzlet stb. épül, amelyben igen nagy az üvegfelület. Ez kedvező, hiszen ezáltal sok fény jut be, amely kellemesebbé varázsolja az ott tartózkodást. Sajnos a Nap nem csupán fényt bocsát be, hanem - különösen nyáron - forróságot, valamint az igen káros UV-sugárzást is. Ezenkívül a nagy üvegfelület önmagában nem nyújt megfelelő vagyon- és balesetvédelmet.

Bizonyára már ön is találkozott ilyen problémákkal, és keresett is rá megoldást. A redőnyök, függönyök, rácsok és más árnyékoló vagy védelmi eszközök nem képesek komplexen védeni az üveg hiányosságaival szemben. Ezeket a problémákat a SKYFOL és a GLASS-GARD fóliák képesek megoldani. Csak a fóliákra jellemző, hogy rendkívül összetett védelmet biztosítanak (belátás, UV-, hő- és törésvédelem), ezért költséghatékony megoldásnak számítanak. A SKYFOL és GLASS-GARD fóliát, mely az amerikai csúcstechnológia terméke, arra tervezték, hogy a védelem, a megjelenés és a biztonság területén hosszú távon a legmagasabb igényeknek feleljen meg.

ÉPÜLET FILMEK - HŐVÉDŐ FÓLIÁK

Egy közönséges üvegtábla a Nap teljes energiájának 82%-át engedi át, ezzel szemben a leghatékonyabb fényvédő fóliával bevont üveg csak 20%-ot, ezzel radikálisan csökkenti az épületen belüli energia- és légkondicionálási költségeket . Az izolációs fólia 20-40%-ban is képes az üvegen át belülről kiáramló energia visszatükrözésére. Nyáron kizárja a hőséget, télen benntartja a meleget.

Egész évben kellemes belső hőmérsékletet biztosít energiamegtakarítás mellett. Tudjuk, hogy az ultraibolya sugarak károsak a textíliákra, bútorokra, a kirakatban lévő tárgyakra, műtárgyakra, sőt az egészségre is. Magasfokú UV-védelem 96-99%-ig.

Erős mechanikai védelem + extrém UV szűrés. Kültérre telepíthető fóliáink a mai modern thermoüveg-szerkezetek esetén nyújtanak magasfokú hővédelmet. Egy másik biztonsági szempont az elektronikai világban a mágneses- és rádióinterferencia elleni védelem. Ezek az anyagok katonailag is teszteltek és bevizsgáltak.

A SUN-GARD, GLASS-GARD filmek fejlett karcálló bevonata évekkel hosszabbítja meg a film szépségét és tartósságát. Az SR bevonat egy megkeményedett folyadék, amit a gyártási folyamat során visznek fel a filmre. Az SR bevonat védi és őrzi a filmek kristálytiszta felületét a kasírozó, a kefe, a dörzsiszivacs és szappan okozta dörzsöléstől, bemetszésektől és karcolásoktól. Az SR bevonat mindegyik szolárfóliára felkerül.

Az általunk forgalmazott Sputtered filmek a napvédő filmek legkorszerűbb technológiáját kínálják. Ez a forradalmian új katódporlasztásos bevonó eljárás olyan kristálytiszta filmet hoz létre, amely gyakorlatilag torzulásmentes és természetesebb látványt nyújt. Az eljárás során használt minőségi fémek és ötvözetek a filmeket tartósabbá, hosszabb élettartamúvá teszik, és elejét veszik a hagyományos filmek esetében tapasztalt esetleges demetallizációnak.

A katódporlasztás (angolul "sputtering") tudományos műszaki kifejezés, egy anyag bontásának folyamatát jelenti "atombombázás" hatására. Az atomról atomra kiszakadt anyag a közeli felületen vékony filmbevonatot képezve újra összeáll. Ezzel a technikával rengeteg egyedülálló filmalkalmazás valósítható meg. Az előtte ismeretlen atomkeverékek egyidejűleg több anyagforrásból állíthatók elő, azaz hordhatók fel rétegként.

A SKYFOL ablakfóliának 17 legnagyobb előnye:

 1. A naphő visszatükrözése és elnyelése
 2. Fényáteresztés szabályozása
 3. Az ablakon keresztüli hőátvitel késleltetése
 4. Hőnyereség szabályozása/csökkentése
 5. Télen a hőveszteség csökkentése
 6. Az ultraibolya sugárzás 99%-ának visszaverése
 7. Szilánkmentesség
 8. Több színben kapható
 9. Belátásvédelem biztosítása
 10. Ragyogóan egységes megjelenés
 11. Az épületen belüli meleg és hideg pontok kiegyensúlyozása
 12. Ragyogáscsökkentés
 13. Esztétikus küllem
 14. Fakulás csökkentése
 15. Az épületben tartózkodók kényelemérzete
 16. Biztonság
 17. Légkondicionálás és futés alacsonyabb költségei

Raktáron levő termékek:

 • Klasszikus tükrös filmek
  Tükröző fóliáink kimagasló választékban állnak rendelkezésre. Megtalálható köztük az ezüst, szürke, kék, bronz, arany és zöld árnyalatai. A tükrözőfóliák kiválóan alkalmazhatók ipari felhasználás, extrém belátásvédelem, tükrös design és nagyarányú ragyogáscsökkentés igénye esetén.
 • Fémezett - sputter filmek
  Kizárólag nem reflektiv kék és zöld fóliákat tartunk ebben a kategóriában a különleges megjelenés miatt.
 • Sputter filmek
  A legkorszerűbb gyártástechnológiával készült anyagok, melyekből széles választékot prezentálunk.

BS - A BS sorozat rézötvözet katódporlasztásával készül. Ennek eredménye a magasfokú hővédelem és bronzos megjelenés mellett az adatvédelmi jelleg, mely bevizsgált adatvédelmi fóliává tehette a BS sorozatot.

EL - A csúcskategóriájú épületfólia, az okos tervezés mintaképe. Az elnevezés nem véletlen: Elite. Magas hővédelem és alacsony reflektivitás jellemzi általában a sputtered filmeket, ám az Elite esetében másról is szó van. Belső rétege más, sötétebb fémezést tartalmaz, mint a külső, így még kevésbé reflektív a belső tér felé. Mikor érdekes ez a tulajdonság? Akkor, amikor egy adott helységben több fronton ablak van, mivel ezzel a fóliával minimálisra csökkenthető a belso reflexió.

P - A fóliák mesterműve a P sorozat, mely ezüst- és rézötvözetbol készült fémezésével a legmagasabb hatékonyságot mutatja. Még 70%-os fényáteresztéssel is rendkívüli hővédelmet biztosít. Bárhova ajánlható, kirakatra, irodára, lakásba.

SPNC - SPNC, az épületfóliák AR filmje. Kizárólag nikkel-króm ötvözetet tartalmaz, ezért semleges megjelenése mellett kiváló hővédelmi értékekkel rendelkezik. Magasabb fényáteresztéssel kiváló kirakatfólia.

Kültéri filmek
Tükrös ezüst és sputtered neutrális kivitelben, különböző sötétségben, karcálló réteggel. A kültéri fóliák jelentősége a thermo üvegek (kétrétegű) esetén merül fel, mivel a hagyományos fólia az elnyelt hőt csak korlátozottan tudja kifelé leadni, mivel találkozik az üveglapok közötti hőzáró réteggel. A kültéri fóliák hatékonyságát ez a folyamat erősíti.
Betörésvédelmi fóliák


Az ultraerős biztonsági ablakfóliák az alábbi funkciókat látják el:

- impulzusszerű támadások elleni védelem, (nagymértékben megnövelik a behatolás időtartamát)
- garázdaságból eredő károk csökkentése,
- szilánkvédelem - baleset esetén a fólia az üveget egyben tartva megakadályozza, hogy az apró üvegszilánkok szétrepülve komoly személyi sérüléseket okozzanak,
- utcai robbantások esetén szilánkvédelmi szerepe szintén jelentős,
- kint tartja az UV sugárzást, ezért védi a beltéri tárgyakat a kifakulástól

Az általunk telepített biztonsági fólia típusok MABISZ tanúsítvánnyal rendelkeznek. Alkalmazható épület- és autóüvegeken üvegtörés késleltető vagyonvédelmi eszközként. Az általunk forgalmazott fóliákat a biztosítók a biztonsági rács helyettesítéseként elfogadják.Okmányok


Minden SKYFOL autófilm applikáló köteles a fóliázásról "Műbizonylat"-ot kiállítani, amely tartalmazza a fólia gyártó, a magyarországi forgalmazó, valamint a fóliázást végzo cég adatait. Utal az alkalmazott film színére és megadja a Központi Közlekedés Felügyelet H engedélyszámát. Ezen okmány igazolja az ellenőrző rendőrnek, hogy a film engedéllyel lett forgalmazva és használata teljesen legális. Végezetül a Műbizonylat a garancia feltételeket és a kezelési útmutatást is tartalmazza. E Műbizonylat nélkül ne fogadjon el semmiféle SKYFOL film telepítését!


A "Tanúsítvány" nyomtatványunkat az épület- és biztonsági filmek telepítése során használjuk. Az okmányon feltüntetjük a megrendelő, a kivitelező cég és személy adatait, megadjuk a gyártó cég nevét, a film rendeltetését, a típusát, a tekercsek gyári számát, utalunk a fóliázott felület nagyságára és a kivitelezési árra. A biztonsági filmek esetén a MABISZ minősítés számát is közöljük. Részletezzük a garancia feltételeit és informáljuk Ügyfeleinket a fóliák szükséges tisztításáról, kezelésérol. SKYFOL filmek applikálása esetén feltétlenül ragaszkodjon ezen Tanúsítvány kitöltéséhez.

Az "tanúsitvány" igazolja, hogy a SKYFOL film telepítője alapos elméleti és gyakorlati oktatásban részesült és szerzett tudásáról vizsgabizottság előtt sikeresen beszámolt. Az Oklevél minden esetben névre szól, tartalmazza a telepítő regisztrációs számát és érvényességi idejét. Káresemény kivizsgálása során biztonsági filmeknél a biztosító társaság kérheti az Oklevél másolatát. Ennek hiányában elofordulhat, hogy a kártérítési igényt elutasítják. Fontos okmány, ezért kérje a film telepítőjétől a nevére kiállított másolat bemutatását!

A "Certificate of Membership" egy tagsági igazolás, amit a Kelet-európai forgalmazó cég elnöke szentesített aláírásával. Az okmány csak dekorációs célokat szolgál, Magyarországon sem bizonyítványként, sem más igazolásként nem fogadható el. Vigyázat sokan visszaélhetnek vele!


Gyakran Ismételt Kérdések

Lehet-e takarítani és hogyan a fóliával bevont üvegfelületeket?

Igen, mivel az üvegfólia -amit az üveg belső felületére ragasztunk - legbelül egy karcolásvédő réteggel van ellátva, amely az üveghez hasonló tulajdonságokkal bír. A hagyományos (újságpapír, ecetes víz) és a modernebb (üvegtisztító szerek, kivéve az ammónia tartalmúak) takarítási módok megengedettek, viszont a felületre került szennyeződéseket kapargatni, durva eszközökkel dörzsölni tilos.

Én szeretném magam felrakni a fóliát, megoldható-e?

Igen, de akkor ön kell, hogy megmérje a felületet és előre ki kell fizetnie az anyagot. Ilyenkor sem visszavásárlási, sem telepítési garanciát nem áll módunkban biztosítani, illetve a Mabisz minősítés is érvényét veszti, mivel a fólia nem szakember által lett telepítve. A legtöbb esetben ezek a próbálkozások nem járnak sikerrel, az ügyfél visszajön és újra kifizeti a fóliát, valamint a munkadíjat. Tehát ha megbízik szakértelmünkben, akkor időt és pénzt takarít meg.

Tönkremennek a virágok, ha befóliázzuk az ablakot?

Itt külön kell választani a fóliatípusokat. Az átlátszó biztonsági fóliák és az UV-szűrő fólia a fény látható spektrumát 80-90%-ban átengedi és csak az UV spektrumot szűri meg. Mivel a növények növekedéséhez, fejlődéséhez szükséges fotoszintézis a fény látható spektrumát hasznosítja (vöröstől a kék fényig), a fenti fóliatípusok nem befolyásolják a folyamatot. Az ablaküveg fényelnyelő képessége ebben a hullámsávban lényegesen nagyobb.
Reflektív, színezett vagy dekorfóliák esetében más a helyzet, mivel itt a látható fény áteresztése lényegesen alacsonyabb. Kifejezetten fénykedvelő, fényigényes növények esetében tehát inkább az átlátszó fóliákat ajánljuk.

Ellenáll-e a fólia lövésnek?

A fólia önmagában nem. Átlagos körülmények közt a fóliát 2-5 mm vastag üvegre helyezzük fel, s ennek a szilárdsága kevés egy lövedék energiájának elnyelésére (kis felület, nagy sebesség).

Olyan fóliát szeretnék felrakatni, amely a belátást megakadályozza, de a kilátást 100%-ban biztosítja. Van ilyen?

A belátás megakadályozását úgy érhetjük el a fóliáknál, hogy gyártás során egy tükröző réteg kerül beépítésre. Ez a réteg arra hivatott, hogy félig áteresztőként a fény egy részét átengedje, így biztosítva a kilátást, ám egy részét visszaverje, biztosítva a tükröző hatást. A mechanizmusból következik, hogy ezek a fóliák kevesebb fényt engednek át, mint az átlátszók.
Másik fontos kérdés, hogy milyenek az aktuális fényviszonyok, hiszen ha a lakásban nagy fényerejű fényforrások világítanak, odakint pedig sötét van, akkor megfelelő függöny vagy spaletta hiányában kintről megfigyelhető a bentiek ténykedése. Fordított esetben (kint világos, bent sötétebb) ez az effektus nem jön létre, vagyis valóban nem lehet belátni.

Bármikor felragasztható a fólia?

Elvileg igen, de nagy hidegek idején, gyenge, vagy bizonytalan fűtés esetén célszerűbb megvárni a melegebb időket, mivel a száradási idő egyrészt kitolódik hűvösben, másrészt pedig a vizes alapú ragasztóréteg elfagyhat, s akkor nem fogja tudni azokat a paramétereket nyújtani a fólia, ami elvárható tőle. Termopán ablakok esetén, illetve stabil fűtés mellett a kinti nagy hidegek sem jelentenek gondot.

A fólia bárhová feltelepíthető?

Nem. Megbízhatóan csak síküvegre tudjuk ragasztani, mert a mintázott, katedrál jellegű üvegek belső, simának látszó felülete sem teljesen sík (erről meggyőződhet, aki finoman végighúzza az ujját a simának tűnő, ám hullámos felszínen). Csak sík üvegre ragad tökéletesen, buborékmentesen. Nagy, vékony üvegfelületekre sem tudjuk feltelepíteni, mert a telepítéskor nagy erővel kell kiszorítani a levegőbuborékokat a fólia alól és például egy négyzetméternyi felületű, 2 mm vastag üveg ezt a nyomást nem bírja ki, tehát vagy buborékos maradhat a felület, vagy kitörik az üveg. Fontos, hogy a kollégák odaférjenek az üveghez, hiszen enélkül nem telepíthető a fólia. Nagyjából 1 méteres körzetben kell tudniuk mozogni, illetve magasan lévő ablakoknál szükség van a létra felállításához szükséges helyre is.


Garancia

A SKYFOL fóliákra rendeltetésszerű használat esetén belső felhasználásnál 5-10 év, külsőnél 3 év a garancia, mely nem vonatkozik: karcolásokra, vágásokra, szakadásokra, nem rendeltetésszerű használatból, -tisztításból (ecet, súrolószer, ammónia tartalmú tisztítószer pengézés, stb.), valamint autófóliáknál a nehézkes ablakzáródásból (a keret és az üvegen lévő fólia folyamatosan össze feszül és súrlódik) eredendő sérülésekre.